Betonrenovatie

Onze visie
Ons land beschikt over een enorme hoeveelheid civiele betonconstructies zoals onder andere bruggen, kademuren, gemalen, sluizen, viaducten en waterzuiveringsinstallaties. Deze kunstwerken zullen we moeten onderhouden of zelfs geschikt maken voor nieuwe functies en aanpassen aan de nieuwste eisen die eraan worden gesteld.

Er is de laatste jaren veel te doen rondom het onderhoud en renovatie van betonconstructies: bruggen en viaducten moeten worden hersteld en aangepast in nieuwe wegconstructies, eigenaren van galerijflats die voor 1975 zijn gebouwd, zijn verplicht onderzoek uit te laten voeren naar de constructieve veiligheid van de galerij- en balkonvloeren en medio 2016 zal ook de nieuwe erfgoedwet worden gepresenteerd waardoor een integrale bescherming van ons cultureel erfgoed mogelijk wordt. Kortom, betonrenovatie en onderhoud wordt een steeds belangrijker onderdeel binnen de bouwwereld en daarvoor bent u bij De Boer & De Groot aan het juiste adres.

Betonrenovatie
Beton is een duurzaam product. Toch zal ook hier onderhoud aan gepleegd dienen te worden. Beton staat continue bloot aan invloeden van buitenaf, zoals slijtage door gebruik, mechanische schade, weersomstandigheden en chemische belasting. Door regelmatig te inspecteren en vroegtijdig onderhoud te plegen kan grotere schade in de toekomst worden voorkomen. Wanneer dan toch schade is ontstaan is het zaak deze op een goede en vooral kundige manier te herstellen. De Boer & De Groot heeft deze kennis en kunde nu in huis en beschikt over de juiste mensen die de schade goed kunnen inschatten, een gedegen advies kunnen geven en op een professionele manier de schades kunnen herstellen. Met de overname van bedrijfsactiviteiten en personeel van Adema Betonrenovatie bv uit Leeuwarden is onze afdeling betonrenocatie nog verder uitgebreid met zeer ervaren medewerkers en tevens een eigen beton-onderhoudskundige (BOK); René van der Stelt

BRL 3201
De Boer & De Groot werkt volgens de officiële richtlijnen voor het in stand houden van betonconstructies; de BRL 3201. Deze beoordelingsrichtlijn garandeert een professionele en vakkundige aanpak van betonschades. Bij zowel handmatig repareren van beton, injecteren van scheuren, aanbrengen betonbescherming (coating), aanbrengen van slijtlagen als het aanbrengen van externe koolstof lijmwapening wordt gewerkt volgens deze richtlijnen.