Betontechniek

Onze visie
Ons land beschikt over een enorme hoeveelheid civiele betonconstructies zoals onder andere bruggen, kademuren, gemalen, sluizen, viaducten en waterzuiveringsinstallaties. Deze kunstwerken zullen we moeten onderhouden of zelfs geschikt maken voor nieuwe functies en aanpassen aan de nieuwste eisen die eraan worden gesteld.

Er is de laatste jaren veel te doen rondom het onderhoud en renovatie van betonconstructies: bruggen en viaducten moeten worden hersteld en aangepast in nieuwe wegconstructies, eigenaren van galerijflats die voor 1975 zijn gebouwd, zijn verplicht onderzoek uit te laten voeren naar de constructieve veiligheid van de galerij- en balkonvloeren. Kortom, betonrenovatie en onderhoud is een belangrijk onderdeel binnen de bouwwereld en daarvoor bent u bij De Boer & De Groot aan het juiste adres.

Betonrenovatie
Beton is een duurzaam product. Toch zal ook hier onderhoud aan gepleegd dienen te worden. Beton staat continue bloot aan invloeden van buitenaf, zoals slijtage door gebruik, mechanische schade, weersomstandigheden en chemische belasting. Door regelmatig te inspecteren en vroegtijdig onderhoud te plegen kan grotere schade in de toekomst worden voorkomen. Wanneer dan toch schade is ontstaan is het zaak deze op een goede en vooral kundige manier te herstellen. De Boer & De Groot heeft deze kennis en kunde in huis en beschikt over de juiste mensen die de schade goed kunnen inschatten, een gedegen advies kunnen geven en op een professionele manier de schades kunnen herstellen. Met de overname van bedrijfsactiviteiten en personeel van Adema Betonrenovatie bv uit Leeuwarden in 2017, is onze afdeling betontechniek nog verder uitgebreid met zeer ervaren medewerkers en tevens een eigen betononderhoudskundige (BOK); René van der Stelt

BRL3201
De Boer & De Groot is KOMO® gecertificeerd en voert betonreparaties uit volgens de officiële richtlijnen van de BRL 3201:2017 deel 1 en 2. Deze beoordelingsrichtlijn garandeert een professionele en vakkundige aanpak van betonschades. De werkzaamheden worden conform de CUR-aanbevelingen 118:2015 en 119:2016 uitgevoerd. Dit betekent dat wij voldoen aan de eisen omtrent het hanteren van specialistische instandhoudingstechnieken voor wat betreft het handmatig verwerken en spuiten van beton, aanbrengen van betonbescherming (coating), aanbrengen van slijtlagen en externe koolstof lijmwapening, alsmede het vullen en injecteren van scheuren, naden en holle ruimten. Dit geldt zowel voor de esthetische (RE), technische (RT) als constructieve (RS) uitvoeringsklassen. U bent er als opdrachtgever bij ons dan ook van verzekerd dat de uitvoering van de betonrenovatie in goede handen is.

 

betontechniek beton renovatie en onderhoud