Type Leeuwarden

Een steeds meer opkomend materieel in de waterbouw is kunststof. Naast de vele kunststof steigers, gemaakt op de Friese meren, is er inmiddels ook de nodige ervaring op het gebied van de kunststof brug (KLP®). In samenwerking met Lankhorst recycling te Sneek worden door De Boer & De Groot civiele werken de kunststof boogbruggen geplaatst.

KLP® Bruggen zijn onderhoudsvrij, duurzaam, snel en gemakkelijk te reinigen (ook graffiti), splinteren niet en ze rotten evenmin. Daarnaast is het materiaal milieuvriendelijk, dus is er geen sprake van uitloging in oppervlakte- en/of grondwater. De jukken kunnen desgewenst ook in kunststof geleverd worden. KLP® Brugleuningen worden standaard in wit geleverd. Omdat alle KLP® Producten door-en-door gekleurd zijn, behoort schilderen dus tot de verleden tijd! KLP® Deckplanken zijn en blijven stroever dan hout, zelfs onder natte omstandigheden! De KLP® Liggers zijn bijzonder stijf, licht in gewicht, duurzaam en lenen zich uitstekend als dragers voor duurzame constructies.
Middels het toepassen van een gelamineerde staalversterkte boog, die bevestigd is aan de leuning, kan worden gezorgt voor een overspanning tot maximaal 12 meter. De belasting van de boogbrug is 5 kN/m2.