Damwanden voor Jachthaven de Haukes (in uitvoering)

Van gemeente Hollandse Kroon heeft De Boer & De Groot de opdracht ontvangen tot het vervangen van damwanden in Jachthaven de Haukes aan het Amstelmeer. Deze zijn aan het einde van hun levensduur.

Wat gaan we doen?
In de jachthaven wordt zowel aan de noord- als aan de zuidzijde een nieuwe stalen damwand geplaatst. In totaal betreft dit circa 400 m1. De bestaande damwand wordt aan de bovenzijde voor een deel afgebrand waarna hier een nieuwe damwand voor langs wordt geplaatst. Het geheel wordt verankerd middels groutankers, en afgewerkt met houten wrijfstijlen en betonnen deksloof. De werkzaamheden op locatie zijn in oktober 2020 gestart en duren circa zes maanden. 

Jachthavens
De Boer & De Groot is buiten het recreatieve vaarseizoen vaak te vinden in jachthavens voor het uitvoeren van onderhoud, vervanging of nieuwbouw van steigers en damwanden. Zo vervaardigden we in 2020 onder andere een nieuwe betonnen steiger / golfbreker in  jachthaven Lelystad Haven, en werd de jachthaven van Enkhuizen voorzien van een energiedamwand. Ook in de aanleg van compleet nieuwe jachthavens zijn wij zeer ervaren.

Afgeronde projecten