Ondergrouten windturbines Zuidbroek

In opdracht van Dura Vermeer is de afdeling betontechnieken van De Boer & De Groot in augustus 2020 gestart met het ondergrouten van windmolenvoeten op Windpark Vermeer te Zuidbroek in de provincie Groningen. 

Wat gaat er gebeuren?
Op Windpark Vermeer worden twintig nieuwe windmolens geplaatst met een turbinehoogte van circa 135m1. Dura Vermeer bouwt de windmolenfundaties. Ter plaatse van de ankers in de betonfundaties is een sparing in het beton vrijgehouden. Nadat de onderring van de windmolen op de fundatie is geplaatst wordt de ruimte in de sparing door De Boer & De Groot opgevuld met een speciale gietmortel met hoge aanvangssterkte. In totaal is er circa 2 ton gietmortel per fundatie nodig. 

Windpark N33 
Windpark Vermeer is onderdeel van Windpark N33 in Groningen waar in totaal vijfendertig nieuwe windturbines worden gebouwd. De twintig windmolens van Windpark Vermeer staan verspreid over drie locaties (Noord (12), Midden (4) en Zuid (4) ) langs de N33. De jaarlijkse opbrengst van het windpark is zo'n 500 GWh groene stroom wat gelijk staat aan het stroomverbruik van 160.000 huishoudens. 

Afgeronde projecten