Renovatie sluis Workum

Op maandagochtend 4 november zijn de werkzaamheden aan de sluis in Workum van start gegaan. Gedeputeerde J.A. de Vries van provincie Fryslân liet hiervoor een stalen damwand die voor de sluis komt in het water zakken. In een feestelijke bijeenkomst werden betrokkenen en geïnteresseerden geïnformeerd over de werkzaamheden aan de sluis.

De drempel in de sluis wordt verlaagd. Hierdoor kunnen grotere boten (1.90 meter) straks ook Workum binnenvaren. Met de huidige diepgang van 1,65 meter kan dat nog niet. Aan de Workumer kant komen nieuwe houten sluisdeuren. De deuren aan de kant van It Soal krijgen een onderhoudsbeurt. Daarnaast worden enkele kleine onderhoudsklussen uitgevoerd, zoals het voegen van het metselwerk.

Het werk moet op 1 maart 2014 klaar zijn. Tot die tijd is de sluis afgesloten voor al het vaarverkeer. Omdat er tijdens het stormseizoen wordt gewerkt, is de planning afhankelijk van de weersomstandigheden. Ondernemers in de watersportstad verwachten dat er voortaan meer watertoeristen van het IJsselmeer naar Workum zullen varen.

Afgeronde projecten