Veertig vissteigers Assen

In opdracht van de gemeente Assen is De Boer & De Groot in augustus 2020 gestart met het realiseren van veertig vissteigers en een trailerhelling aan het Havenkanaal in Assen. 

Wat gaan we doen?
Aan de westelijke zijde van het Havenkanaal worden negenendertig vissteigers gebouwd met een afmeting van circa 2x2m1, uitgevoerd in kunststof en voorzien van prefab betonnen toegangstrappen. Ook wordt er een minder valide steiger aangelegd van dezelfde materialen met een afmeting van circa 3x3m1. Deze steiger krijgt een 21m1 lange toegangshelling voorzien van kunststof damwand en -gording. De nieuw te bouwen trailerhelling wordt 30m1 lang, 4m1 breed en bestaat uit grasbetontegels, betonplaten en houten damwand en -gording. Verwachte oplevering is begin oktober 2020. 

De Groene As
Door de komst van de nieuwe doorfietsroute 'Groene As', een snelle fietsverbinding tussen Groningen en Assen, zijn de bestaande vissteigers aan de oostzijde van Havenkanaal niet meer geschikt voor viswedstrijden. De huidige trailerhelling en vissteigers worden daarom verwijderd. 

Afgeronde projecten