energiedamwanden, energiedamwand, Energie-Damwand, Energie-Damwanden, Gooimeer, Stalen damwand, staal, CO2, verwarming, koeling, plaatsen, geothermische damwand, damwand, staal, waterbouw, kade, kademuur, energie, water

Energie-Damwanden

Bij De Boer & De Groot bent u aan het juiste adres indien u graag Energie-Damwanden wilt laten plaatsen. Een Energie-Damwand betreft een stalen damwandconstructie in combinatie met een CO2-neutraal energiesysteem dat nabijgelegen bebouwing kan voorzien van verwarming en koeling. Dit systeem biedt vele voordelen, omdat het zonder extra werkzaamheden kan worden geïnstalleerd. De leidingen worden gelijk met de damwanden op diepte gebracht, waarna energie uit de bodem gewonnen kan worden. 

Woningen, kantoren, havens, industrie... de Energie-Damwanden kunnen voor de verwarming en koeling van vele soorten bebouwing worden toegepast. Zo is de Compagnieshaven in Enkhuizen de eerste haven in Europa waar Energie-Damwanden zijn geplaatst. Aan De Boer & De Groot civiele werken de primeur om de plaatsing van de damwanden in deze jachthaven te realiseren. Verduurzaming is één van de twee doelstellingen van de Compagnieshaven. “We zullen hiermee een flinke winst halen in het reduceren van C02-uitstoot en het afsluiten van het gas. Daarmee is het een enorme stap in de richting van het zelfvoorzienendheid zijn van de haven” aldus de heer Mulder, directeur van de jachthaven. 

Meer informatie? Bekijk ons informatieblad, of neem contact met ons op via telefoonnummer 0517-430542 of per e-mail.