Betontechniek

Betonconstructies staan continue bloot aan invloeden van buitenaf, zoals slijtage door gebruik, mechanische schade, weersomstandigheden en chemische belasting. Ook kan het voorkomen dat er betonrot ontstaat in een betonnen constructie. Door regelmatig te inspecteren en vroegtijdig onderhoud te plegen kan grote schade worden voorkomen. 

Wanneer dan toch schade is ontstaan is het zaak deze op een goede en vooral kundige manier te herstellen. Wij hebben de kennis, kunde en vakmensen in huis die de schade goed kunnen inschatten, een gedegen advies kunnen geven en op een professionele manier de schades kunnen herstellen. Een duurzame oplossing aangezien de levensduur van betonconstructies hier aanzienlijk mee wordt verlengd. 

BRL3201

De Boer & De Groot is KOMO® gecertificeerd en voert betonreparaties uit volgens de officiële richtlijnen van de BRL 3201:2017 deel 1 en 2. Deze beoordelingsrichtlijn garandeert een professionele en vakkundige aanpak van betonschades. De werkzaamheden worden conform de CUR-aanbevelingen 118:2015 en 119:2016 uitgevoerd. Dit betekent dat wij voldoen aan de eisen omtrent het hanteren van specialistische instandhoudingstechnieken voor wat betreft het handmatig verwerken en spuiten van beton, aanbrengen van betonbescherming (coating), aanbrengen van slijtlagen en externe koolstof lijmwapening, alsmede het vullen en injecteren van scheuren, naden en holle ruimten. Dit geldt zowel voor de esthetische (RE), technische (RT) als constructieve (RS) uitvoeringsklassen. U bent er als opdrachtgever bij ons dan ook van verzekerd dat de uitvoering van de betonrenovatie in goede handen is. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor het laten aanbrengen van voegprofielen.

VBR

Sinds juni 2021 zijn wij een gecertificeerd VBR-betonreparatiebedrijf. Hiermee bieden we onze opdrachtgevers nóg meer zekerheid dat de uitgevoerde werkzaamheden voldoen aan de vooraf gestelde kwaliteits- en prestatie-eisen. Voor meer informatie over de VBR-certificering kunt u terecht op de website van VBR. Kijk voor deze en meer certificaten van ons bedrijf op deze downloadpagina.

OtBS

Naast de VBR is De Boer & De Groot ook actief lid van de OtBS: de Stichting Opleiding tot BetonreparatieSpecialist. Deze stichting is opgericht op initiatief van de VBR. De OtBS zet zich in voor een kwalitatief hoogstaande opleiding van betonreparateurs niveau 2 en 3 met een landelijk erkend diploma. Wij zijn een van de opleidingsbedrijven waar aankomend betonreparatiespecialisten onder leiding van een van onze leermeesters zich kunnen ontwikkelen tot een echt vakman/vakvrouw. Meer informatie over de OtBS vind je hier. 

HEEFT U TE MAKEN MET BETONSCHADE?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Bel ons: 0517-430542 of stuur een e-mail

Betontechniek projecten Terug naar wat kunnen wij