Betontechniek

Aan de meeste betonconstructies zal op den duur onderhoud gepleegd moeten worden. Beton staat continue bloot aan invloeden van buitenaf, zoals slijtage door gebruik, mechanische schade, weersomstandigheden en chemische belasting. Ook kan het voorkomen dat er betonrot ontstaat in een betonnen constructie. Door regelmatig te inspecteren en vroegtijdig onderhoud te plegen kan grotere schade worden voorkomen.

Wanneer dan toch schade is ontstaan is het zaak deze op een goede en vooral kundige manier te herstellen. Wij hebben deze kennis en kunde in huis en beschikken over de juiste mensen die de schade goed kunnen inschatten, een gedegen advies kunnen geven en op een professionele manier de schades kunnen herstellen. 

BRL3201

De Boer & De Groot is KOMO® gecertificeerd en voert betonreparaties uit volgens de officiële richtlijnen van de BRL 3201:2017 deel 1 en 2. Deze beoordelingsrichtlijn garandeert een professionele en vakkundige aanpak van betonschades. De werkzaamheden worden conform de CUR-aanbevelingen 118:2015 en 119:2016 uitgevoerd. Dit betekent dat wij voldoen aan de eisen omtrent het hanteren van specialistische instandhoudingstechnieken voor wat betreft het handmatig verwerken en spuiten van beton, aanbrengen van betonbescherming (coating), aanbrengen van slijtlagen en externe koolstof lijmwapening, alsmede het vullen en injecteren van scheuren, naden en holle ruimten. Dit geldt zowel voor de esthetische (RE), technische (RT) als constructieve (RS) uitvoeringsklassen. U bent er als opdrachtgever bij ons dan ook van verzekerd dat de uitvoering van de betonrenovatie in goede handen is. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor het laten aanbrengen van voegprofielen.

VBR

Sinds juni 2021 zijn wij ook een gecertificeerd VBR-betonreparatiebedrijf. Hiermee kunnen we aan onze opdrachtgevers nog meer zekerheid geven dat de uitgevoerde werkzaamheden zullen voldoen aan de vooraf gestelde kwaliteits- en prestatie-eisen. Voor meer informatie over de VBR-certificering kunt u terecht op de website van VBR. Kijk voor al onze certificeringen op onze downloadpagina.

Betontechniek projecten Terug naar wat kunnen wij