Terug in de tijd

onze geschiedenis

De Boer
Rond 1941 startte Gerard de Boer zijn weg- en waterbouw bedrijf in Workum. De werkzaamheden, voornamelijk in de wegenbouw, werden in de loop der jaren uitgebreid naar de bouw van diverse kunstwerken, kademuren en duikers. ‘G. de Boer Workum N.V.’ werd in Friesland, maar ook daarbuiten, een begrip. In 1984 nam Durk de Boer het bedrijf na het overlijden van zijn vader over. Sinds 1974 was Durk al werkzaam binnen het bedrijf waar hij als timmerman is begonnen. Onder zijn leiding ging de bouw in civiele sector door, en samen met een vijftal collega’s werden een hoop mooie projecten gerealiseerd. In het voorjaar van 1997 raakte Durk in gesprek met Piet de Groot en spraken zij over een eventuele samenwerking.

De Groot
Piet de Groot was op dat moment nog directeur van waterbouwbedrijf H. de Groot B.V. in Harlingen. Een familiebedrijf wat is opgericht door de grootvader van Piet, Herke de Groot, en welke omstreeks 1946 de naam Fa. H. de Groot & Zn. heeft gekregen. Het bedrijf groeide langzaam uit tot een gerenommeerd speler op de markt welke veel opdrachten kreeg in Harlingen, maar ook in de andere Noordelijke provincies. Na het behalen van zijn H.T.S. diploma is Piet gestart als uitvoerder bij de firma, en nam hij in 1976 de leiding van het bedrijf over samen met zijn broer Herke. In 1990 werd H. de Groot B.V. aangekocht door Oosterhof Holman, en groeide in die periode uit tot een bedrijf met ca. 40 werknemers.

De Boer & De Groot
In 1997 besloot Piet te vertrekken bij Oosterhof Holman. Hij raakte in gesprek met Durk de Boer over een eventuele samenwerking en niet veel later was het bestaan van De Boer & De Groot een feit. Met circa elf medewerkers werd op 1 augustus 1997 het bedrijf gestart in een containerkeet (kantoor) en een oude nissenhut (opslagruimte) aan de Hermeskade in Harlingen. Een oude motordekschuit werd aangekocht en omgebouwd tot kraanschip. Het bedrijf groeide enorm snel en de rest van de geschiedenis is bekend. Inmiddels staan de zonen van Durk en Piet: Gerard de Boer en Herke de Groot aan het roer van het familiebedrijf. Samen met circa 100 medewerkers en een groot scala aan eigen materieel wordt er nog steeds elke dag met veel enthousiasme en passie voor het vak gewerkt aan de bouw van civiele werken op de grens van land en water.  

Terug naar wie zijn wij