De Boer & De Groot ontwikkeld innovatieve buispaalklem

Gepubliceerd: 6 oktober 2020


Met een Star Award 2020 en vier tienen op zak kunnen Ron Stienstra en Hidde Oebeles spreken van een succesvol afstudeerproject. In de zomer van 2019 startten de twee studenten van de opleiding Werktuigbouwkunde op ROC Friese Poort voor hun afstudeerstage bij De Boer & De Groot met het ontwikkelen van een buispaalklem. Vanuit ons bedrijf was er de wens om op onze kraanschepen het overnemen van een buispaal naar het trilblok veiliger te kunnen laten verlopen.

De Knuffelaar
Ron en Hidde werkten enkele ideeën uit op papier en gingen in de werkplaats aan de slag. Het eindresultaat is inmiddels een feit: de buispaalklem (intern) bekend als De Knuffelaar, wordt volop gebruikt op onze kraanschepen. De hydraulische klem wordt eenvoudig aan de zijkant van het schip bevestigd en kan middels één druk op de knop een buispaal vastklemmen. Hierna kan het trilblok veilig op de buispaal worden gezet.

Veilig en efficient
Niet alleen De Boer & De Groot is erg blij en trots met de slag die hiermee weer is gemaakt voor wat betreft het veiliger en efficiënter werken aan boord van onze schepen, ook de leraren van de twee heren waren erg te spreken over het materieelstuk. Ron en Hidde ontvingen dan ook een eindbeoordeling met vier tienen. Bij de jaarlijkse verkiezingen van ROC Friese Poort in juni 2020, waarbij uitblinkende studenten, docenten en BPV-bedrijven in de schijnwerpers worden gezet, wonnen zij tevens de Star Award in de categorie ‘uitstekend project’. Een resultaat om trots op te zijn!    

 

Meer nieuws

Onze projecten