De Boer & De Groot steunt Sterke Yerke in strijd tegen plastic soup

Gepubliceerd: 16 december 2022


Een bijzonder vlot meerde deze maand af aan de kade van De Boer & De Groot in Harlingen. Het was de Sterke Yerke IV, een nieuw zelfgebouwd onderzoeks- en aandachtsvlot wat de stichting Sterke Yerke gaat inzetten voor het internationale plastic soup probleem.

De ‘Yerkes’ beginnen hierbij met de Waddenzee en Noordzee en gaan vervolgens de Europese wateren en oceanen bevaren. Naast metingen van plastic in zee, willen ze met name de bewustwording vergroten van het probleem en zoveel mogelijk mensen, vooral jongeren, zelf aanzetten tot actie. 

Een prachtige missie welke wij als bedrijf graag steunen! De aanwezige bemanning van het nieuwe Sterke Yerke vlot ontving bij hun bezoek aan ons bedrijf daarom een (symbolische) cheque van € 10.000,-.
Dit bedrag is tot stand gekomen tijdens onze Open Dag wegens het 25-jarig bestaan van De Boer & De Groot. Een grote groep collega’s is op deze dag aanwezig geweest om de open dag tot een succes te maken. Alle “gewerkte” uren zijn door iedereen gedoneerd, waarbij het bedrag wat hieruit voort kwam door De Boer & De Groot nog eens is verdubbeld. 

Ook Sterke Yerke steunen? Kijk voor meer informatie op: www.sterkeyerke.nl

 

Meer nieuws

Onze projecten