FSC Forest Week 2022

Gepubliceerd: 27 september 2022

In de laatste week van september heeft FSC® de campagne ‘FSC Forest Week’ (voorheen FSC Friday) gelanceerd. Hét moment om weer even stil te staan bij verantwoord bosbeheer en verantwoorde consumptie.
 
Hout is een veelgebruikt product binnen ons bedrijf. We maken houten sluisdeuren, bruggen, remming- en geleidewerken, en we plaatsen houten damwanden, steigers en vlonders. Over heel 2021 is er op onze projecten 998 m3 FSC-hout (tropisch hardhout) verwerkt in projecten wat volgens de bosberekentool van FSC heeft geresulteerd in de bescherming van bijna 2 miljoen vierkante meter bos voor de komende 30 jaar.
 
De Boer & De Groot is sinds 2010 FSC gecertificeerd en verwerkt dan ook veelal dit natuurlijke en circulaire materiaal in projecten. Hiermee dragen we niet alleen ons steentje bij aan het in stand houden van bossen wereldwijd, maar ook aan het benutten van kansen voor een klimaatvriendelijke en circulaire economie. Vaak zijn vrijgekomen houten materialen nog van uitstekende kwaliteit en maken we deze geschikt voor hergebruik.
 

 

Meer nieuws

Onze projecten