Introductie Kluungoot

Gepubliceerd: 27 januari 2013


Onder toeziend oog van IJsmeester Jan Oostenbrug van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elfsteden, Harlinger rayonhoofd Harry Boon en andere ijs- en schaatsdeskundigen, presenteerde aannemingsbedrijf De Boer en De Groot civiele werken vrijdag 25 januari op de Diepe Dolte te Workum de nieuwste vinding; "de Kluungoot".

De Boer & De Groot Civiele Werken uit Harlingen/Workum ontwikkelde in samenwerking met Wolvega Panelen & Composites een vederlichte kluunvoorziening, welke mogelijk de oplossing zal zijn om snel en effectief te handelen op delen van de ijswegen welke nog onbetrouwbaar zijn. Bij een onvoldoende dikke ijsvloer en/of op slechte stukken ijs door toedoen van schotsen, zand of andere onvoorziene zaken kan de goot uitkomst bieden. De kluungoot, met zijn lengte van 10 meter en een breedte van 2 meter, is gemaakt van fiberglas en dermate sterk dat de schaatsers niet meer van het ijs hoeven en kan lichamelijk letsel op “slechte” stukken ijs worden voorkomen. 

Het prototype (geregistreerd) zal de komende tijd verder worden ontwikkeld. De vloer wordt nog iets stroever, koppelplaten gemonteerd en kan de goot desgewenst worden uitgevoerd met een reling.

 

Meer nieuws

Onze projecten