Leerprojecten Waterbouw voor het voortgezet- en middelbaar onderwijs

Gepubliceerd: 14 december 2020


December staat bij De Boer & De Groot in het teken van diverse praktijkopdrachten en presentaties voor het voortgezet– en middelbaar onderwijs. Eerstejaars Infra studenten van ROC Friese Poort brachten begin deze maand in het kader van hun opleiding een bezoek aan een steiger in Makkum. Samen met De Boer & De Groot, de Gemeente Súdwest-Fryslân en Samen FIKS is de steiger door de studenten geïnspecteerd en gekeken naar diverse soorten nieuwe dekplanken die toegepast kunnen worden bij het vernieuwen van deze steiger. Tevens gaan de studenten op basis van het locatiebezoek een kostenraming en bouwtekening maken. Aansluitend is nog doorgereisd naar Hindeloopen om enkele projecten van De Boer & De Groot te bezichtigen waarbij onze vierdejaars stagiair van de Friese Poort tekst en uitleg heeft gegeven.   

Ook gaven we enkele online bedrijfspresentaties voor eerste- en tweedejaars leerlingen van de RSG Simon Vestdijk in het kader van hun loopbaanoriëntatie. Naast een kennismaking met ons bedrijf en de waterbouw is verteld over de diverse beroepen die je binnen ons vakgebied kunt uitoefenen.
Samen met de Provincie Fryslân gaven we een presentatie voor eerstejaars Infra studenten van ROC Friese Poort. Het gehele proces van aanvraag tot de bouw van een houten fietsbrug werd aan de groep uitgelegd. Hier is tevens een leerproject aan gekoppeld voor de tweedejaars studenten. Zij draaien bij De Boer & De Groot mee in het voorbereidings- en uitvoeringsproces van de nieuwe fietsbrug welke wij in opdracht van de Provincie Fryslân gaan bouwen.

 

Meer nieuws

Onze projecten