Nieuwe entree Zeerobben

Gepubliceerd: 27 mei 2015


Ruim anderhalf jaar geleden is er een start gemaakt met de “upgrade”  van het sportcomplex van de z.m.v.v. Zeerobben aan de Achlumerdijk. Na de uitbreiding en renovatie van de kleedgelegenheid is het A-veld voorzien van een nieuwe toplaag en werd het B-veld een nieuw kunstgrasveld met daaromheen nieuwe bestrating . Het A-, B- en C-veld werden allen voorzien van dugouts, maar ook het oude terras voor de kantine werd geheel in de nieuwe stijl aangepast. Wat achterbleef was de ingang naar het hoofdveld. Nog steeds voorzien van een oud ijzeren hekwerk was voor velen een doorn in het oog.

Voor dit project werd contact gezocht met De Boer & De Groot civiele werken uit Harlingen die ook nog vestigingen in Workum, Kolham en Wognum heeft. Zij weten als geen ander hoe je zoiets moet aanpakken. Het familiebedrijf stelde het vele hout alsmede materieel en de know-how beschikbaar waarmee de vrijwilligers van Zeerobben verder aan de slag konden. En het resultaat mag er zijn. De vereniging beschikt over een entree die je elders in de provincie niet tegenkomt. Het vele houtwerk alsmede de meerpalen maken alles tot een mooi geheel waar geen hekwerk of kaartverkoophokje tegenop kan. Directeur Herke de Groot was afgelopen zaterdag aanwezig op het complex en constateerde samen met de vrijwilligers dat het resultaat prachtig geworden is. In de stijl van De Boer & De Groot, in de stijl van Zeerobben.

Van links naar rechts: Wiebe Dijkstra (vrijwilliger), Richard v.d. Kooi (bestuurslid), Herke de Groot (directeur De Boer & De Groot) en Albert Dijkstra (vrijwilliger). De heer W. Tichelaar heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan dit project maar ontbreekt op de foto. (Foto: Frans Bode)

 

Meer nieuws

Onze projecten