Nieuwlandbrug Alkmaar opgeleverd

Gepubliceerd: 23 januari 2012

Op 16 december j.l. heeft wethouder Victor Kloos (OPA) van de gemeente Alkmaar, de Nieuwlandbrug symbolisch overgedragen gekregen uit handen van de heer Vërell van de Noord-Hollandsche 1816. In mei zijn de eerste werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe brug tussen het Groot en Klein Nieuwland begonnen. Met het slaan van de eerste paal op 14 oktober startte de laatste fase van de bouw van de nieuwe brug. Het brugdek en de hameipoort zijn in december 2011 geplaatst en is de brug gereed.

In Alkmaar speelde al langer de wens om een originele ophaalbrug te realiseren tussen het Groot en Klein Nieuwland. Op initiatief van een aantal inwoners van Alkmaar is in 2000 de Stichting de Nieuwlandbrug opgericht. Sindsdien zet de stichting zich in voor het herbouwen van de houten ophaalbrugbrug die tot 1972 in het verlengde van het Groot en het Klein Nieuwland over het water van de Oudegracht heeft gelegen. Bewoners, bedrijven en andere organisaties hebben zich jarenlang ingezet tot dat in 2006 uiteindelijk alles rond kwam.

In december 2006, bij het afscheid van de vorige burgemeester van Alkmaar, mevrouw Van Rossen, is door de heer Verëll namens de verzekeringsmaatschappij De Noordhollandsche van 1816 toegezegd de herbouw van de houten Nieuwlandbrug te willen sponsoren, via de Stichting Noordhollandsche van 1816 Mr. C.P. Eecen.

 

Meer nieuws

Onze projecten