Open dag Franekereindsbrug

Gepubliceerd: 18 oktober 2016


Op 5 november 2016, houdt de monumentenstichting Harlingen in samenwerking met De Boer & De Groot een open dag. Belangstellenden die de restauratie van de Franekereindsbrug van dichtbij willen zien en alle vragen hierover kwijt willen, zijn van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. De open dag wordt gehouden in Hal 22 aan de industrieweg 22 te Harlingen.

Precisiewerk 
De restauratie van de Franekereindsbrug heeft heel wat voeten in de aarde gehad, want bij de restauratie is precisiewerk verzet aan de staalconstructie en de werktuigbouwkundige installatie om alles weer toekomstbestendig te maken. Alle achterstallig onderhoud waar roestvorming schuld aan had, is weggewerkt en door het ambachtelijke klinken van de staalverbindingen en het verzinken zijn behandelingen professioneel en duurzaam uitgevoerd. De afsluitende werkzaamheden zijn het aanbrengen van de verflagen en de montage van de gerestaureerde delen waaronder de leuningen.

Brug ‘op het droge’
De restauratie van de Franekereindsbrug nadert zijn voltooiing, dus is er een indrukwekkend overzicht van de restauratiewerkzaamheden te zien, de brug ‘op het droge’ die voor het eerst in haar bestaan in de werkplaats te zien is. Uitgestald staan de onderdelen die nog teruggeplaatst moeten worden en de gereedschappen en materialen die gebruikt worden.

De bezoeker kan vragen stellen aan de projectcoördinator Lilian Fopma en medewerkers van De Boer & De Groot maar ook aan bestuursleden van Monumentenstichting Harlingen die aanwezig zijn. Voor iedere Harlinger en belangstellenden van buiten de stad, een moment om nooit te vergeten.

Naar verwachting wordt de Franekereindsbrug de tweede helft november 2016 op haar prominente plek in de gracht aan het Franekereind teruggeplaatst. 

Bron: www.monumentenstichtingharlingen.frl

 

Meer nieuws

Onze projecten