Pieter in gebruik genomen

Gepubliceerd: 18 oktober 2010

De Boer & De Groot Civiele Werken uit Harlingen heeft deze week zijn nieuwste werkschip “Pieter” in de vaart genomen voor een klus nabij IJlst. In opdracht van Prorail zullen bij de spoorbrug de remmingswerken worden vervangen. Het zelfvarende schip met een lengte van 24,9 meter en een breedte van 5,9 meter zal ingezet worden op de waterbouwkundige klussen die De Boer & De Groot  in de bovenste helft van het land uitvoert.

De “Pieter”, vernoemd naar oud-directeur Piet de Groot, is volledig ontworpen en gebouwd volgens de wensen van De Boer & De Groot. “We hebben jaren gezocht naar een bestaand schip dat aan onze wensen voldeed, maar niets kunnen vinden”, aldus directeur Maarten Reijgersberg. “Ondanks de economisch onzekere tijd hebben we besloten een compleet nieuw schip te laten bouwen en zien daarmee de toekomst met vertrouwen tegemoet”.

Het schip, ontworpen door Gaastmeer Naval Architecture en gebouwd door SRF te Harlingen, voldoet aan alle huidige milieueisen. “Ons bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en wil dat ook uitstralen bij de inzet van ons materieel”, aldus Maarten Reijgersberg.  

Het schip is voorzien van een eigen aggregaat waarmee ook laswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. In het midden van het schip, op de volledig vlakke werkvloer, is een verticale mantelbuis aangebracht waardoor ook sonderingen, peilingen en boringen in de waterbodem uitgevoerd kunnen worden. De 16 ton zware hydraulische rupskraan wordt ingezet voor het plaatsen van damwanden, palen en hijswerkzaamheden. Bijzonder is dat het stuurhuis bij de boeg is geplaatst waardoor de schippers Leo Smidt en Durk van der Woude optimaal zicht en manoeuvreermogelijkheden hebben, zelfs als er lading aan boord is.
 
 “We zijn bijzonder trots op de “Pieter” en zijn ervan overtuigd dat we met dit schip onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn”, zegt Maarten Reijgersberg, “door haar afmetingen, diepgang en hulpmaterieel is dit schip breed inzetbaar; van de Waddeneilanden tot jachthavens”.

 

Meer nieuws

Onze projecten