Ponton Holwerd krijg herbestemming

Gepubliceerd: 27 april 2018


De stichting Harlingen heen-en-weer krijgt naast een opstapplaats op de nieuwe multifunctionele steiger en de SAS-steiger in Harlingen nog een 3e opstaplocatie voor haar zonneboot "Jonge Seun". Aan het einde van de houten steiger langs de Zuiderpier wordt een drijvende ponton met loopbrug gerealiseerd. Aangezien de stichting veelal draait op subsidies, de hulp van 30-40 enthousiaste vrijwilligers en leerlingen van het ROC in Sneek, moet er logischerwijs kritisch gekeken worden naar grote uitgaven.

Toen De Boer & De Groot civiele werken de opdracht kreeg van rederij Wagenborg om de aanleginrichtingen op Holwerd en Nes-Ameland aan te passen voor een nieuwe sneldienst, kwam recentelijk een bestaande ponton vrij, welke slechts 10 jaar is gebruikt als opstapplaats voor de watertaxi. Een mooie kans was daar om deze ponton geschikt te maken als opstaplocatie voor het zonnepontje. Hiermee is een aanzienlijke besparing gevonden en laten opdrachtgever en opdrachtnemer zien oog te hebben voor duurzaamheid en hergebruik van duurzame materialen.

Het ponton wordt de komende weken aangepast en opgeknapt, om naar verwachting eind juni geplaatst te worden en in gebruik wordt genomen.

 

Meer nieuws

Onze projecten