Vrouwen in de bouw

Gepubliceerd: 8 maart 2021


Maandag 8 maart is het de internationale dag van de vrouw. Bouwend Nederland grijpt dit moment aan om alle bouwvrouwen in het zonnetje te zetten. Daar doen wij graag aan mee!

Dit zijn onze bouwvrouwen! Op bijna iedere afdeling bij De Boer & De Groot kom je wel één of meerdere vrouwen tegen; van sleepboot tot administratie en van restauratiehal tot tenderafdeling. Samen vertegenwoordigen onze bouwvrouwen inmiddels 11% procent van het totale aantal collega’s binnen ons bedrijf en scoren we daarmee bovengemiddeld hoog. Een ontwikkeling waar wij erg blij mee zijn. De diversiteit die hiermee is ontstaan binnen De Boer & De Groot is van grote meerwaarde op alle fronten.  
   De bouwsector is echter toch nog steeds een echte mannenwereld, slechts 9% van de werknemers in de bouw is vrouw. Dat vrouwen niet voor een functie in deze sector in de rij staan merken we ook bij De Boer & De Groot. Vooral voor functies in de uitvoering zijn het voornamelijk mannen die bij ons solliciteren. Dat is jammer, en dat kunnen onze bouwvrouwen alleen maar beamen. Want als je het hen vraagt is het werken in de (water)bouw natuurlijk het leukste en mooiste wat er is!  

 

Meer nieuws

Onze projecten