Bouw droogdok De Vries Scheepsbouw Makkum

  • Naam project: Droogdok de Vries Scheepsbouw
  • Opdrachtgever: De Vries Scheepsbouw Makkum
  • Periode: juli 2018 - september 2019

De Boer & De Groot civiele werken heeft de opdracht ontvangen voor de realisatie van het droogdok voor de nieuwe dokhal van Koninklijke De Vries Scheepsbouw Makkum, bouwer van exclusieve jachten onder de naam Feadship. Het werk is uitgevoerd voor en in samenwerking met Jorritsma Bouw en is daarmee het meest omvangrijke project van ons bedrijf tot nu toe.

Het droogdok heeft een afmeting van ca.120x22m1 en is 8m1 diep. Voor de realisatie van dit dok is er door ons 165 m1 combiwand geplaatst met in en rondom het nieuwe dok nog eens 520m1 stalen damwand. Buiten het dok is ook nog een loswal gerealiseerd.
Voor de dokvloer hebben we 504 gewi-palen aangebracht tot op een diepte van circa NAP-26m. De vloer kon daarna worden opgebouwd uit een laag onderwaterbeton, een uitvullaag en een nagespannen betonvloer. Voor de fundering van de hal zijn er negen betonpoeren aan landzijde gestort van 14 x 5 x 2,75 m1. Over de combiwand hebben we een betonsloof gestort, welke ook als fundering van de hal dient. In totaal is er ca. 7.500m3 beton bij onze werkzaamheden verwerkt.

Het werk is in het derde kwartaal van 2018 opgestart en is in september 2019 opgeleverd. Meer informatie en foto's van het project bij De Vries Scheepsbouw Makkum vindt u op: www.stranwei6.nl. Een mooie compilatie van het plaatsen van de dokdeur in augustus 2019 vindt u HIER.

 

 

Categorieƫn
Betonbouw Bouwteam Damwanden en beschoeiing Sluizen

Meer projecten