Bouw Terp van de Toekomst

  • Naam project: Bouw Terp van de Toekomst
  • Opdrachtgever: Vereniging Dorpsbelang Blije e.o.
  • Periode: juli 2021 - oktober 2021

In opdracht van Vereniging Dorpsbelang Blije e.o. zijn we in juli 2021 gestart met de bouw van het iconische bouwwerk de 'Terp fan de Takomst'. Een buitendijkse belevingsplek ter hoogte van het Friese dorp Blije. Op 5 juli werd hier het officiele startsein gegeven voor de bouw van de terp door Wethouder Fedde Breeuwsma in het bijzijn van de bewoners en schoolkinderen uit Blije.

De Terp

In de uitwerking van de dorpsvisie 2011 van het dorp Blije lieten de bewoners weten graag meer met het gezicht naar de Waddenzee toe te wonen, leven en werken. Dit resulteerde in het idee om een belevingsplek te creëren in de vorm van een terp. Het definitieve ontwerp van de terp van de toekomst is uitgewerkt door kunstenaarscollectief Observatorium uit Rotterdam. De terp is inmiddels een plek geworden waar je de natuur en het Wad op een unieke manier kunt beleven. In de toekomst gaat het bouwwerk deel uitmaken van de geplande route die projecten van Sense of Place met elkaar zal gaan verbinden. Doel is het vergroten van de aantrekkingskracht van en leefbaarheid aan de Nederlandse Waddenkust.

Wat hebben we gedaan

Voor het creëren van de terp is er divers grondwerk uitgevoerd. Daarnaast hebben we een duiker aanbracht, een keerwand gerealiseerd en zijn er ook ruim 100 (hergebruikte) basralocuspalen geplaatst. Meer informatie over de (bouw van) Terp vindt u hier.

 

Categorieƫn
Specials

Meer projecten