Calamiteitenconstructie Petemayenbrug Amsterdam

  • Naam project: Calamiteitenconstructie Petemayenbrug
  • Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
  • Periode: april 2021

In samenwerking met de Gemeente Amsterdam heeft De Boer & De Groot een tijdelijke calamiteitenconstructie gerealiseerd voor de Petemayenbrug (brug 317) in Amsterdam. 

Tijdelijke maatregel

Na inspectie is gebleken dat een gedeelte van één houten hameistijl van de dubbele ophaalbrug in slechte staat verkeerde. Hierop is uit veiligheidsoverwegingen besloten de balanspriem en het contragewicht van het betreffende brugdeel te verwijderen. Omdat de Petemayenbrug vanaf mei 2021 functioneert als doorvaartroute voor de beroepsvaart wegens werkzaamheden aan de Westerdok-sluis (brug 314) is door De Boer & De Groot een tijdelijke stabiliteitsconstructie gebouwd. Deze stalen U-constructie neemt de functie van de houten hameistijl op het zwakke punt over. Door middel van deze maatregel kan de brug veilig in bedrijf blijven tot het moment dat er groot onderhoud kan worden uitgevoerd.

Tijdens het plaatsen van de constructie op vrijdag 16 april is de brug tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Voor fiets- en voetgangers bleef het oversteken van de Zoutkeetsgracht mogelijk via een tijdelijke hulpbrug.

 

Categorieƫn
Bruggen Staalbouw

Meer projecten