Ondergrouten windturbines Zuidbroek

  • Naam project: Fundaties Zuidbroek
  • Opdrachtgever: Dura Vermeer
  • Periode: augustus - september 2020

In opdracht van Dura Vermeer is de afdeling betontechnieken van De Boer & De Groot in augustus 2020 gestart met het ondergrouten van windmolenvoeten op Windpark Vermeer te Zuidbroek in de provincie Groningen. 

Wat is er gedaan?

Op Windpark Vermeer zijn twintig nieuwe windmolens geplaatst met een turbinehoogte van circa 135m1. De windmolenfundaties zijn gebouwd door Dura Vermeer. Ter plaatse van de ankers in de betonfundaties is een sparing in het beton vrijgehouden. Nadat de onderringen van de windmolens op de fundaties waren geplaatst, zijn de ruimtes in de sparingen door De Boer & De Groot opgevuld met een speciale gietmortel met hoge aanvangssterkte. In totaal was er circa 2 ton gietmortel per fundatie nodig. 

Windpark N33 

Windpark Vermeer is onderdeel van Windpark N33 in Groningen waar in totaal vijfendertig nieuwe windturbines zijn gebouwd. De twintig windmolens van Windpark Vermeer staan verspreid over drie locaties (Noord (12), Midden (4) en Zuid (4) ) langs de N33. De jaarlijkse opbrengst van het windpark is zo'n 500 GWh groene stroom wat gelijk staat aan het stroomverbruik van 160.000 huishoudens. Voor meer informatie, bekijk de website van Windpark N33.

 

Categorieƫn
Betontechniek

Meer projecten