Onderhoud Trompbrug (1879) Groningen

  • Naam project: Onderhoud draaibrug Groningen
  • Opdrachtgever: Gemeente Groningen
  • Periode: oktober 2022 - februari 2023

Van de Gemeente Groningen heeft De Boer & De Groot de gunning ontvangen voor de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden aan de Trompbrug (1879) welke dienst doet als fiets- en voetgangersbrug in het centrum van de stad Groningen. Het betreft een ijzeren draaibrug met tuiwerk van 34 meter lang en 2,80 meter breed.;

Wat doen we

De Rijksmonumentale brug is medio oktober 2022 van haar plek gehesen. Na het verwijderen van het plankier zijn zowel de brug, het leuningwerk als de lichtmasten gestraald en geconserveerd. Aansluitend is nieuw plankier met slijtlaag  aangebracht. Verder is de elektronische installatie van de brug vernieuwd, evenals de aandrijfmotor en het opzetwerk. Ook het plaatsen van een nieuwe putkelder voor de motor en het vervangen van de onderbouw van de brug behoorde tot de werkzaamheden. De afdeling betonrenovatie heeft het herstel van het metselwerk van een van de landhoofden uitgevoerd.

De brug is in februari 2023 weer teruggeplaatst. Fietsers en voetgangers konden in de tussentijd gebruik maken van de nabijgelegen Oosterbrug.

 

Categorieƫn
Bruggen Onderhoud en renovatiewerk

Meer projecten