Steiger Zeehaven IJmuiden

  • Naam project: Steiger Zeehaven IJmuiden
  • Opdrachtgever: De Derde Haven B.V.
  • Periode: Februari 2021 - juni 2021

In opdracht van De Derde Haven B.V. (werkmaatschappij van Zeehaven IJmuiden N.V.) heeft De Boer & De Groot het ontwerp uitgewerkt voor een nieuwe steiger in de IJmondhaven te IJmuiden. Tevens hebben wij aansluitend ook de opdracht ontvangen tot de realisatie van deze steiger.  

Bouwteam

In bouwteamverband is door een zorgvuldig gestructureerd proces en veelvuldig afstemmen met de opdrachtgever en potentiële toekomstige gebruikers een doordacht ontwerp uitgewerkt. Middels trade-of zijn ontwerpkeuzes onderbouwd en met de opdrachtgever afgestemd. Gedurende het ontwerpproces is er continu gekeken naar de financiële haalbaarheid en de planning. Zo is al in een vroeg stadium de inkoop van stalen buispalen vastgelegd en heeft de leverancier van de prefab betonnen kespen en betonplaten meegedacht in een logisch en duurzaam ontwerp.

Realisatie 2021

Toen het ontwerp gereed was, zijn de vergunningen verleend en is ook de realisatie van deze steiger in opdracht gegeven aan De Boer & De Groot. In februari 2021 startten de werkzaamheden op locatie en dat betekende voor ons een terugkeer naar een oude bouwlocatie. Want voordat de nieuwe ca. 67 meter lange steiger geplaatst kon worden diende de bestaande RoRo-voorziening te worden geamoveerd. Een weerzien, want deze voorziening is in 2005 door De Boer & De Groot geleverd en geplaatst. Inmiddels is er een nieuwe eigenaar voor gevonden. De nieuwe steiger is sinds juni 2021 in gebruik.

 

Categorieën
Betonbouw Bouwteam Engineering, ontwerp en advies Staalbouw Steigers

Meer projecten