Tijdelijke pontaanlanding Amsterdam

  • Naam project: Tijdelijke pontaanlanding Amsterdam
  • Opdrachtgever: GVB Veren b.v.
  • Periode: augustus 2022 - december 2022

Eind augustus is De Boer & De Groot gestart met de realisatie van een pontaanlanding in de Sluisbuurt en op Sporenburg in Amsterdam voor GVB Veren b.v. De pontaanlandingen zijn bestemd voor de tijdelijke pont voor fietsers en voetgangers die in januari 2023 gaat varen voor een periode van 7 jaar. 

Wat doen we

De werkzaamheden die we gaan uitvoeren betreffen voor zowel het pont Sporenburg als pont Sluisbuurt het aanbrengen van een hellingbaan en realiseren van de aanlanding en bijbehorende toegangsbrug. Ook de realisatie en plaatsing van de geleidewerken behoort tot het project. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk uitgevoerd vanaf het water en duren tot en met december 2022.

Tijdelijke of definitieve pontverbinding

De tijdelijke pontverbinding is een oplossing voor een periode van 7 jaar. Zeeburgereiland en IJburg zullen qua aantallen bewoners de komende jaren erg groeien. Het gebruik van de pont en het effect op verkeersveiligheid wordt daarom in de komende 7 jaren (2023-2030) door de gemeente Amsterdam gevolgd. Tegen die tijd neemt het stadsbestuur een besluit over een definitieve pont tussen Sporenburg en Sluisbuurt.

 

Categorieƫn
Remming- en geleidewerken Staalbouw Steigers

Meer projecten