11Fountains project

  • Naam project: 11fountains
  • Opdrachtgever: Leeuwarden-Fryslân
  • Periode: 2018

Binnen het project 11Fountains, heeft De Boer & De Groot civiele werken b.v. in bouwteamverband meegewerkt aan de onderbouw van 5 fonteinen (Harlingen, Workum, Hindeloopen, IJlst en Stavoren). 11fountains is een van de belangrijkste kunstprojecten van Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa, en is nieuw cultureel erfgoed. 

De fonteinen zijn gemaakt door internationale topkunstenaars uit elf verschillende landen. De makers zijn niet willekeurig gekozen: er werd gezocht naar een match tussen het werk van de kunstenaar en het karakter en de geschiedenis van de betreffende Elfstedenstad. De plaatselijke bevolking is nauw betrokken bij het ontstaan van het nieuwe waterkunstwerk. In iedere stad heeft de kunstenaar een uit de bevolking samengestelde fonteincommissie ontmoet. Deze commissie leidde hem of haar rond door de stad en was in discussie met de kunstenaar gedurende de creatieve fase. Als 'ambassadeurs' van 11Fountains creëerden de fonteincommissies draagvlak onder de bevolking.

Deze unieke samenwerking leidde tot warme contacten en een uitzonderlijk, bij de stad en de locatie passend ontwerp. Zoals vroeger iedereen samen kwam bij de oude lindeboom, zo zijn de elf fonteinen nu een centrale ontmoetingsplek. Niet alleen voor de inwoners, maar ook voor toeristen.

 

Categorieƫn
Betontechniek Bouwteam Specials

Meer projecten