Bouw betonbrug en inrichting openbaar gebied Daalmeerpad

  • Naam project: Brug en openbaar gebied Daalmeerpad
  • Opdrachtgever: Gemeente Langedijk
  • Periode: Maart 2021 - Juni 2021

In samenwerking met de gemeente Langedijk heeft De Boer & De Groot gebouwd aan een nieuwe doorvaarbare brug in het Daalmeerpad te Sint Pancras. De realisatie van deze brug en inrichting van omliggend openbaar gebied is onderdeel van het project ‘Langedijk ontwikkelt met water’. Dit project heeft als doel om de doorvaarbaarheid van Langedijk te verbeteren.

Betonbrug

De bouw van de betonbrug volgde op een samenwerking in bouwteamverband met de gemeente Langedijk. In dit bouwteam zijn zowel het definitief- als het uitvoeringsontwerp uitgewerkt en is het bestek opgesteld. De nieuwe brug van circa 8 bij 4 meter vervangt een bestaande dam met duiker en daarover gelegen fietspad. In het stalen leuningwerk van de nieuwe brug is de (oude) route van het Daalmeerpad weergegeven met de kenmerkende zeven bruggetjes, twee kerken en het karakteristieke patroon van het landschap. 

Het Daalmeerpad

Het Daalmeerpad was in de 19e eeuw een landpad tussen Sint Pancras en Koedijk en gelegen langs de kade van de Daalmeer. Aanvankelijk was het pad bedoeld om te voet naar een akker te kunnen gaan. In 1928 werd besloten het pad op te waarderen tot fietspad. Tegenwoordig is het nog steeds een belangrijke verbinding voor fiets- en voetgangers tussen Langedijk en Alkmaar.

 

Categorieën
Betonbouw Bouwteam Bruggen Staalbouw

Meer projecten