Damwanden voor Jachthaven de Haukes

  • Naam project: Damwanden jachthaven
  • Opdrachtgever: Gemeente Hollands Kroon
  • Periode: oktober 2020 - april 2021

Van gemeente Hollandse Kroon heeft De Boer & De Groot de opdracht ontvangen tot het vervangen van damwanden in Jachthaven de Haukes aan het Amstelmeer. Deze waren aan het einde van hun levensduur.

De werkzaamheden

In de jachthaven is zowel aan de noord- als aan de zuidzijde een nieuwe stalen damwand geplaatst. In totaal betreft dit circa 425 m1. De bestaande damwand is aan de bovenzijde voor een deel afgebrand waarna hier een nieuwe damwand voor langs is geplaatst. Het geheel is verankerd middels groutankers en afgewerkt met houten wrijfstijlen en betonnen deksloof. Ook zijn in de haven ruim 160 steigerpalen en boxpalen omgedraaid en de houten golfbrekers hersteld. De werkzaamheden op locatie zijn in oktober 2020 gestart en opgeleverd in april 2021. 

Jachthavens

De Boer & De Groot is buiten het recreatieve vaarseizoen vaak te vinden in jachthavens voor het uitvoeren van onderhoud, vervanging of nieuwbouw van steigers en damwanden. Zo vervaardigden we in 2020 onder andere een nieuwe betonnen steiger / golfbreker in  jachthaven Lelystad Haven, en werd de jachthaven van Enkhuizen voorzien van een energiedamwand. Ook in de aanleg van compleet nieuwe jachthavens zijn wij zeer ervaren.

 

Categorieƫn
Damwanden en beschoeiing Jachthaven Steigers

Meer projecten