Vervangen loskade Royal Koopmans Meelfabriek

(Momenteel in uitvoering)

  • Naam project: Vervangen kade Koopmans Meel b.v.
  • Opdrachtgever: Royal Koopmans Meel b.v.
  • Periode: mei - december 2024

In opdracht van de Royal Koopmans meelfabriek in Leeuwarden zijn we gestart met het vervangen van circa 100 meter loskade. Deze kade fungeert als aanmeerlocatie voor schepen welke zorgen voor de toevoer van graan. Het oudste gedeelte dateert uit 1927.

Wat gaan we doen

In bouwteamverband is zowel het VO, DO als UO uitgewerkt voor dit project, waarna we in mei 2024 zijn gestart met de werkzaamheden op locatie. De nieuwe kade betreft een vrijstaande damwandconstructie met damwandplanken AZ44-700 welke drukkend worden aangebracht voor de oude kade langs. Reden voor deze vrijstaande constructie is het feit dat er op deze locatie geen verankering van de damwand mogelijk is. Schepen kunnen straks aanmeren aan de 14 buispalen die vlak voor de nieuwe damwand langs worden geplaatst.

De damwand wordt afgewerkt met een betonnen deksloof en hakorit wrijfgordingen. Voor het aangrenzende deel van de kade die behouden blijft plaatsen we nog eens vijf buispalen, waarvan drie cactuspalen. Al het benodigde staalwerk voor dit project is in onze eigen staalhal geassembleerd. Zodra het werk aan de damwand gereed is vervangen we de betonvloer die is gelegen tussen de nieuwe damwand en de fabriek. Een leuke én uitdagende klus die naar verwachting in december 2024 gereed is!

 

Categorieƫn
Betonbouw Bouwteam Damwanden en beschoeiing

Meer projecten