Hergebruik fietsbrug op eiland Driewegsluis

  • Naam project: Hergebruik fietsbrug Driewegsluis
  • Opdrachtgever: Gemeente Weststellingwerf
  • Uitvoeringsperiode: februari 2022 - maart 2022

Op het eiland Driewegsluis heeft De Boer & De Groot een tweedehands fietsbrug geplaatst. Dit project is uitgevoerd in bouwteamverband met de Gemeente Weststellingwerf en Royal Haskoning DHV. 

Wat hebben we gedaan

De Boer & De Groot had reeds de beschikking over een vrijgekomen houten ophaalbrug uit een project in Ezumazijl. Deze brug was nog zeer geschikt voor een tweede leven op een nieuwe locatie. Die plek is inmiddels een feit: het eiland Driewegsluis, onderdeel van de Gemeente Weststellingwerf welke de brug van De Boer & De Groot heeft gekocht. Na een schoonmaakbeurt, controles en vervanging van enkele onderdelen isde brug in de periode februari-maart 2022 geplaatst. Hiermee is een betere aansluiting gerealiseerd van het gebied ten zuiden van de Driewegsluis op het hoofdfietsnetwerk. 

Net als De Boer & De Groot zet de Gemeente Weststellingwerf zich in voor duurzaamheid. Het compleet hergebruik van deze fietsbrug is hier een prachtig voorbeeld van. 

Driewegsluis

De Driewegsluis is een grote sluis in rivier De Linde vlakbij het dorpje Nijetrijne in Zuidoost Friesland. Naar het Noorden heeft de sluis nog een uitgang naar de Helomavaart. Van dit type schutsluis zijn er in Nederland slechts 3 gemaakt, ze zijn zo uniek omdat ze maar liefst drie uitgangen hebben. De sluis werd in 1927 opnieuw gebouwd. De Driewegsluis is nu van algemeen cultuurhistorisch en waterstaathistorisch belang. Bron: www.friesland.nl

 

Categorieën
Bouwteam Bruggen

Meer projecten