Renovatie gemaal Auke Algera en aanleg vispassage


(Momenteel in uitvoering)

  • Naam project: Renovatie gemaal Auke Algera en aanleg vispassage
  • Opdrachtgever: Wetterskip Fryslan
  • Periode: mei 2023 - heden

Middels een meervoudig onderhandse aanbesteding van Wetterskip Fryslân heeft De Boer & De Groot een mooi project in uitvoering mogen nemen: het renoveren van gemaal Auke Algera en het aanbrengen van een vispassage naast dit gemaal. De projectlocatie ligt in de nabijheid van Oldelamer.

Wat gaan we doen

De 3 pompen in het gemaal worden gereviseerd en de krooshekreiniger wordt vervangen. Ditzelfde geldt ook voor onder andere de raamkozijnen en boeidelen van het pompgebouw. Voor de vispassage die we gaan aanleggen worden er twee betonnen in-/uitstroombakken geplaatst in het talud, evenals 2 betonnen putten van circa 3m1 diep. Eén dient als wachtruimte voor de vissen, de tweede betreft een pompput. Alles wordt met elkaar verbonden middels en leiding van 400 mm doorsnede. Verder dienen er nog diverse werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden te worden uitgevoerd.
Ook de afdeling betontechniek is betrokken bij dit project. De aanwezige betonschades in de 3 maalgangen wordt door onze gespecialiseerde collega's hersteld en daarna voorzien van een beschermende coating. De opleverdatum van het gemaal en de vispassage staat gepland voor eind oktober 2023.

 

Categorieƫn
Betontechniek Betonbouw Gemalen en stuwen Specials

Meer projecten