Renovatie gemaal Auke Algera en aanleg vispassage

  • Naam project: Renovatie gemaal Auke Algera en aanleg vispassage
  • Opdrachtgever: Wetterskip Fryslan
  • Periode: mei - oktober 2023

Middels een meervoudig onderhandse aanbesteding van Wetterskip Fryslân heeft De Boer & De Groot weer een mooi project mogen uitvoeren: het renoveren van gemaal Auke Algera en het aanbrengen van een vispassage naast dit gemaal. De projectlocatie ligt in de nabijheid van Oldelamer.

Wat hebben we gedaan

De 3 pompen in het gemaal zijn gereviseerd en de krooshekreiniger is vervangen. Ditzelfde geldt ook voor onder andere de raamkozijnen en boeidelen van het pompgebouw. Voor de vispassage die is aangelegd zijn er twee betonnen in-/uitstroombakken geplaatst in het talud, evenals 2 betonnen putten van circa 3m1 diep. Eén dient als wachtruimte voor de vissen, de tweede betreft een pompput. Alles is met elkaar verbonden middels en leiding van 400 mm doorsnede. Verder zijn er nog diverse werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden uitgevoerd.
Ook onze afdeling betontechniek is betrokken bij dit project. De aanwezige betonschades in de 3 maalgangen zijn door onze gespecialiseerde collega's hersteld en daarna voorzien van een beschermende coating. De opleverdatum van het gemaal en de vispassage zijn volgens planning eind oktober 2023 opgeleverd. 

 

Categorieƫn
Betontechniek Betonbouw Gemalen en stuwen Specials

Meer projecten