Restauratie stalen kozijnen Sigmafabriek Amsterdam

(Momenteel in uitvoering)

  • Naam project: Kozijnen Sigmafabriek
  • Opdrachtgever: Koopmans Bouwgroep b.v.
  • Periode: 2020 - heden

In opdracht van Koopmans Bouwgroep b.v. werkt de restauratieafdeling aan de restauratie, modificatie en deels vernieuwing van de stalen ramen van de voormalige Sigma-fabriek (1934) in Amsterdam.

Wat doen we

De monumentale verffabriek wordt volledig gerenoveerd. Zo wordt onder andere het gevelbeeld in ere hersteld, wordt het gebouw verhoogd met twee verdiepingen en krijgt het van binnen een complete transformatie tot (onder andere) appartementen.
Vanwege het monumentale karakter van het pand dienen de stalen vensters behouden te blijven. Voor De Boer & De Groot omvat dit project circa 485m2 restauratiewerk en 155 nieuw te maken ramen met toebehoren. Alle ramen worden door ons uitgenomen, gerestaureerd, geconserveerd en weer teruggeplaatst. De werkzaamheden zijn in 2020 gestart en worden medio 2021 afgerond. 

Cruquius Amsterdam

De renovatie van de Sigma-fabriek is onderdeel van de herontwikkeling van het Cruquiusgebied in Amsterdam van bedrijventerrein tot een multifunctioneel stedelijk gebied aan het water. Voor De Boer & De Groot geen onbekend terrein. In 2020 is een nieuwe kademuur geplaatst op enkele tientallen meters afstand van de Sigma-fabriek. Ook is er onder andere een aanvaarbeveiliging geplaatst en een nieuwe 350 meter lange drijvende boardwalk

 

Categorieën
Restauratiewerk

Meer projecten