Vernieuwen kademuur Cruquiusgebied Amsterdam

  • Naam project: Kademuur Cruquiusgebied Amsterdam
  • Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
  • Periode: juni 2020 - december 2020

In opdracht van de gemeente Amsterdam is De Boer & De Groot medio juni 2020 gestart met het vernieuwen van de kademuur langs het Sigmaterrein aan de Nieuwe Vaart in Amsterdam. Deze vernieuwing is onderdeel van het herontwikkelingsproject van het oude industriegebied 'Cruquius' naar woon-werkgebied.

Wat hebben we gedaan?

De bestaande kademuren zijn verwijderd en het terrein is gesaneerd voordat we konden beginnen met het aanleggen van de nieuwe kademuur. Nadat deze werkzaamheden gereed waren, hebben we circa 120 m1 stalen damwand geplaatst welke voorzien zijn van hangschorten met metselwerk. Het metselwerk is ter plaatse aangebracht, waarna het geheel is afgewerkt met een deksteen. 

Van de theorie naar de praktijk

De damwand is verankerd middels groutankers, welke zijn aangebracht onder het aangrenzende pand wat op dat moment nog in afbouw was. Om er zeker van te zijn dat er bij het plaatsen van de ankers geen fundatiepalen, kabels en leidingen werden geraakt, zijn er diverse studies en 3D-modellen van de projectlocatie uitgewerkt. Om niet alleen vanuit de theorie, maar ook in de praktijk zeker te zijn dat er bij de plaatsing geen schade werd veroorzaakt, is het ankertracé ook middels elektromagnetische sonderingen onderzocht op mogelijke aanwezige obstakels.

Cruquiusgebied

Het Cruquiusgebied transformeert de komende jaren van een industriegebied naar een werk- en woongebied. Dit gebied biedt veel mogelijkheden voor de ontwikkeling van Amsterdam omdat het binnen de Ring A10 ligt, dus dicht bij stedelijke voorzieningen. Maar ook omdat het mooi gelegen is aan het water van de Entrepothaven, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Nieuwe Vaart. De komende jaren komen er 1.700 woningen in het Cruquiusgebied. Ook wordt er 18.000 vierkante meter bedrijfsruimte gerealiseerd.

Ga voor meer informatie over het Cruquiusgebied naar de website van Amsterdam Woont.

 

Categorieën
Damwanden en beschoeiing Engineering, ontwerp en advies Kademuren Steigers

Meer projecten