Vervangen Pietersbergbrug Amsterdam

  • Naam project: Pietersbergbrug
  • Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
  • Uitvoeringsperiode: juli 2021 - december 2021

In Amsterdam-Zuidoost zijn we in de loop van 2021 gestart met het vervangen van de Pietersbergbrug. Middels een meervoudig onderhandse aanbesteding kwam De Boer & De Groot als winnaar naar voren voor dit project waardoor wij het UAV-gc contract aan mochten gaan met de Gemeente Amsterdam. Het ontwerp van de brug in ons Plan van Aanpak is uitgewerkt door ingenieursbureau ipv Delft. 

Wat hebben we gedaan

Nadat samen met de opdrachtgever is gekomen tot een definitief uitvoeringsontwerp is gestart met de werkzaamheden op locatie. De nieuwe fiets- en voetgangersbrug heeft een afmeting van circa 17,75 meter lang en 5,75 meter breed. Het brugdek is vervaardigd van composiet en  voorzien van stalen leuningwerk met ledverlichting. Doordat de locatie van de nieuwe brug iets verder ligt ten opzichte van de huidige brug zijn tevens nieuwe landhoofden gerealiseerd. Het brugdek van de oude brug is niet gesloopt maar is, met het oog op circulariteit, in zijn geheel verwijderd waardoor het kan worden hergebruikt op een andere locatie.

BijlmerBeauties

De Pietersbergbrug bevindt zich in stadswijk Amstel III. Hier vindt op dit moment een transformatie plaats van kantorengebied naar een gemengde stadswijk. De fiets- en voetgangersbrug vormt een belangrijke verbinding over de watergang tussen de Pietersbergweg en Spoorpark Zuid. Bij het ontwerp van de Pietersbergbrug is rekening gehouden met de reeds aanwezige bruggen in de omgeving, de zogenaamde BijlmerBeauties. Alle elementen van deze bruggen hebben dezelfde uitgangspunten, waaronder een natuurlijke uitstraling, zichtbaarheid, transparantie en elegantie. 

 

Categorieƫn
Betonbouw Bruggen

Meer projecten