Vervangen Pietersbergbrug Amsterdam

(Momenteel in uitvoering)

  • Naam project: Pietersbergbrug
  • Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
  • Periode: Juli 2021 - heden

In Amsterdam-Zuidoost starten we in de loop van 2021 met het vervangen van de Pietersbergbrug. Middels een meervoudig onderhandse aanbesteding kwam De Boer & De Groot als winnaar naar voren voor dit project waardoor wij het UAV-gc contract aan mochten gaan met de Gemeente Amsterdam. Het ontwerp van de brug in ons Plan van Aanpak is uitgewerkt door ingenieursbureau ipv Delft. 

Wat gaan we doen

Nadat samen met de opdrachtgever is gekomen tot een definitief uitvoeringsontwerp wordt gestart met de werkzaamheden op locatie. De nieuwe fiets- en voetgangersbrug krijgt een afmeting van circa 17,75 meter lang en 5,75 meter breed. Het brugdek wordt vervaardigd van composiet en voorzien van stalen leuningwerk met ledverlichting. Doordat de locatie van de nieuwe brug iets verschuift ten opzichte van de huidige brug worden tevens nieuwe landhoofden gerealiseerd. De nieuwe brug dient gereed te zijn voor de bouwvak van 2021, daarna wordt begin september de oude brug verwijderd.

BijlmerBeauties

De Pietersbergbrug bevindt zich in stadswijk Amstel III. Hier vindt een transformatie plaats van kantorengebied naar een gemengde stadswijk. De fiets- en voetgangersbrug vormt een belangrijke verbinding over de watergang tussen de Pietersbergweg en Spoorpark Zuid. Bij het ontwerp van de Pietersbergbrug is rekening gehouden met de reeds aanwezige bruggen in de omgeving, de zogenaamde BijlmerBeauties. Alle elementen van deze bruggen hebben dezelfde uitgangspunten, waaronder een natuurlijke uitstraling, zichtbaarheid, transparantie en elegantie. 

 

Categorieƫn
Bruggen

Meer projecten