Renovatie sluis Workum

  • Naam project: Sluisrenovatie Workum
  • Opdrachtgever: Provincie Fryslân
  • Periode: november 2013 - maart 2014

Op maandagochtend 4 november 2013 zijn de werkzaamheden aan de sluis in Workum van start gegaan. Gedeputeerde J.A. de Vries van provincie Fryslân liet hiervoor een stalen damwand die voor de sluis komt in het water zakken. In een feestelijke bijeenkomst werden betrokkenen en geïnteresseerden geïnformeerd over de werkzaamheden aan de sluis.

De drempel in de sluis is verlaagd. Hierdoor kunnen grotere boten (1.90 meter) nu ook Workum binnenvaren. Met de oude diepgang van 1,65 meter kon dat nog niet. Aan de Workumer kant zijn nieuwe houten sluisdeuren gekomen. De deuren aan de kant van It Soal hebben een onderhoudsbeurt gekregen. Daarnaast zijn er enkele kleine onderhoudsklussen uitgevoerd, zoals het voegen van het metselwerk.

Het werk moest op 1 maart 2014 klaar zijn. Tot die tijd was de sluis afgesloten voor al het vaarverkeer. Omdat er tijdens het stormseizoen werd gewerkt, was de planning afhankelijk van de weersomstandigheden. Ondernemers in de watersportstad verwachten dat er voortaan meer watertoeristen van het IJsselmeer naar Workum zullen varen.

 

Categorieƫn
Onderhoud en renovatiewerk Sluizen

Meer projecten