Vervangen Spoorbrug Arumervaart

  • Naam project: Vervangen spoorbrug Arumervaart
  • Opdrachtgever: Prorail
  • Periode: mei 2021 - februari 2022


In opdracht van Prorail heeft De Boer & De Groot de spoorbrug (1863) over de Arumervaart nabij Franeker vervangen voor een nieuw exemplaar.

Wat hebben we gedaan

De ruim 150 jaar oude spoorbrug op het traject Leeuwarden - Harlingen Haven was toe aan vervanging. De aangenomen opdracht van Prorail betrof het vervangen van de brug voor een duiker. Dit bleek na de start van het project technisch uiteindelijk niet haalbaar, waardoor is gekomen tot een herzien ontwerp van de onderbouw in de vorm van een brug. Vlak naast de projectlocatie in Franeker zijn de betonnen brugelementen geprefabriceerd. Op 27 november 2021 is, gedurende een treinvrije periode van 9 dagen, gestart met de sloop van de bestaande brug en aanbrengen van de fundatie en nieuwe vleugelwanden. Aansluitend zijn de nieuwe brugelementen ingehesen. De werkzaamheden gingen tijdens deze TVP 24 uur per dag door. Vanaf 6 december kon de trein weer gebruik maken van het traject en zijn in de periode daarna nog diverse afrondende werkzaamheden uitgevoerd.

Stremming

Vanwege de werkzaamheden reden er op het traject Leeuwarden - Harlingen Haven van 27 november tot en met 5 december geen treinen. Reizigers konden in deze periode gebruik maken van de bussen die werden ingezet.

 

Categorieën
Betonbouw Bruggen Spoorwerk

Meer projecten