Vervangen Spoorbrug Arumervaart

(Momenteel in uitvoering)

  • Naam project: Vervangen spoorbrug Arumervaart
  • Opdrachtgever: Prorail
  • Periode: mei 2021 - heden


In opdracht van Prorail werkt De Boer & De Groot aan de vervanging van de spoorbrug (1863) over de Arumervaart nabij Franeker.

Wat gaan we doen

De ruim 150 jaar oude spoorbrug op het traject Leeuwarden - Harlingen Haven is toe aan vervanging. De aangenomen opdracht van Prorail betrof het vervangen van de brug voor een duiker. Dit bleek na de start van het project technisch uiteindelijk niet haalbaar, waardoor is gekomen tot een herzien ontwerp van de onderbouw in de vorm van een brug. Vlak naast de projectlocatie in Franeker zijn de betonnen brugelementen geprefabriceerd. Op 27 november is, gedurende een treinvrije periode van 9 dagen, gestart met de sloop van de bestaande brug en aanbrengen van de fundatie en nieuwe vleugelwanden. Aansluitend zijn de nieuwe brugelementen ingehesen. De werkzaamheden gaan tijdens deze TVP 24 uur per dag door. Vanaf 6 december kan de trein weer gebruik maken van het traject en worden rondom de brug nog diverse afrondende werkzaamheden uitgevoerd.

Stremming

Vanwege de werkzaamheden rijden er op het traject Leeuwarden - Harlingen Haven van 27 november tot en met 5 december geen treinen. Reizigers kunnen in deze periode gebruik maken van de bussen die worden ingezet.

 

Categorieƫn
Betonbouw Bruggen Spoorwerk

Meer projecten