Renovatie Slikkendammersluis (in uitvoering)

Sinds januari 2021 wordt er in samenwerking met Hoogheemraadschap van Rijnland gewerkt aan de renovatie van de Slikkendammersluis in Woerdense Verlaat.

De werkzaamheden
De renovatiewerkzaamheden aan de Slikkendammersluis betreffen onder andere het herstellen van de conservering van civiele en mechanische bouwdelen van de sluis en bijbehorende brug. Ook het herstellen van het remmingwerk en diverse elektronische en werktuigbouwkundige werkzaamheden zijn onderdeel van de renovatie.
De sluiskolk is drooggezet zodat de betonnen wanden van de kolk kunnen worden gerenoveerd door onze afdeling betontechnieken. Ook de oplegpijlers van de brug worden voorzien van het benodigde (beton)onderhoud.

Tijdens de onderhoudsperiode is gebleken dat de stalen sluisdeuren in slechte staat verkeerden. Hierop is door de opdrachtgever besloten de deuren te verwijderen en te vervangen voor nieuwe exemplaren. In verband met het naderende vaarseizoen is daarop snel geschakeld en worden in de staalhal van De Boer & De Groot vier nieuwe stalen deuren gerealiseerd. Vanaf Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, is de sluis weer toegankelijk voor de scheepvaart.

Vaarroutes
Het dorp Woerdense Verlaat is gelegen nabij de Nieuwkoopse plassen. Onder andere via de Slikkendammersluis is het mogelijk om de Nieuwkoopse- en Vinkeveense Plassen via het water te bereiken, maar ook Amsterdam, Alphen aan den Rijn en Woerden zijn vanuit het dorp via mooie vaarroutes bereikbaar.

Afgeronde projecten