Steigers

Als échte waterbouwer kunt u natuurlijk bij ons terecht voor de bouw van steigers en vlonders; van opdrachten van particulieren tot de inrichting of renovatie van complete jachthavens. Wij ontwerpen, adviseren en realiseren maatwerk bij zowel vaste als drijvende steigers.

Begin 2022 is in samenwerking met ontwerpbureau ipv Delft de JETTY geïntroduceerd, een duurzaam en modulair steigersysteem. Meer informatie over dit systeem vind u hier.

Houten steigers

Wij werken veel met FSC-gecertificeerd hardhout, maar ook de keuze voor andere houtsoorten is mogelijk. Zo hebben we voor ons iconische project in Amsterdam, ‘’Jetty Oosterdok’’, gebruik gemaakt van Accoya hout. Accoya hout is geacetyleerd wat ervoor zorgt dat het niet rot en er geen schimmels kunnen ontstaan, waardoor het hout een zeer lange levensduur heeft en het beperkt onderhoud nodig heeft. Accoya heeft dan ook duurzaamheidsklasse 1. Verder maken we veelvuldig gebruik van Azobé hardhout, wat een duurzame en veelgebruikte houtsoort is binnen de waterbouw.

Stalen steigers

Op het gebied van stalen steigers hebben wij ervaring in het ontwerpen en realiseren van zowel vaste als drijvende steigers. Stalen onderdelen en constructies kunnen wij binnen ons eigen bedrijf construeren binnen onze staalafdeling.

Betonnen steigers

Beton is een duurzaam product wat wij regelmatig gebruiken bij de bouw van (drijvende) steigers. Betonnen steiger elementen kunnen in veel verschillende afmetingen worden vervaardigd en eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld. Daarnaast is beton onderhoudsvrij en kent het een lange levensduur. Het steigerdek kan eventueel worden afgewerkt met verschillende materialen.

Kunststof steigers

Kunststof is een steeds meer opkomend materiaal in de waterbouw welke vele voordelen kent ten opzichte van andere materialen. Zo zijn steigers van kunststof onderhoudsvrij, duurzaam, snel en gemakkelijk te reinigen, splinteren niet en rotten niet. Ook is het materiaal vriendelijker voor het milieu, met geen uitloging in oppervlakte- en grondwater. Dekplanken van kunststof zijn en blijven stroever dan hout, ook onder natte omstandigheden. We kunnen deze steigers in zowel vaste als drijvende vorm vervaardigen.

Projecten met steigers  Terug naar wat kunnen wij

De duurzame en multifunctionele steiger

JETTY

De Boer & De Groot en ipv Delft introduceren gezamenlijk de JETTY: een duurzaam en modulair systeem om steigers als verlenging van de openbare ruimte mee te bouwen. Sportpark, stadstuin of drijvend terras... met de JETTY is het mogelijk.

De basis voor het modulaire systeem bestaat uit betonnen elementen van 5 bij 2,5 meter en 10 bij 2,5 meter, leverbaar als drijvende steiger of als steigerdeel op palen. Onderling zijn de elementen eindeloos te combineren. Met inrichtingselementen als plantenbakken, banken, aanmeervoorzieningen en lage schermen is de steiger vervolgens op een veelheid aan gebruiksmogelijkheden in te richten. Ideaal voor stedelijk gebied waar de openbare ruimte op land beperkt is, maar zeker ook geschikt voor recreatiegebieden of landelijke locaties.

Ipv Delft en De Boer & De Groot ontwikkelden de JETTY samen en hebben een folder die de mogelijkheden en veelzijdigheid toont van het steigersysteem.