Damwanden en beschoeiing

Wij zijn thuis in heiwerken in de waterbouw, of het nou grote of kleine projecten zijn, voor eigen werken of werk wat als onderaannemer uitgevoerd wordt. Beschoeiing en damwanden zijn beiden belangrijk voor de bescherming van oevers, je zorgt ervoor dat de wal en grond niet weg kan spoelen, daarnaast zorgt het ook voor een mooiere afwerking.

Wij zijn hierbij met name gespecialiseerd in heiwerk vanaf het water. Zo kunnen we bijvoorbeeld voor licht heiwerk op moeilijk bereikbare plaatsen werken vanaf koppelpontons met een minikraan. Voor het aanleggen van beschoeiingen en damwanden tot een totale lengte van 10 meter hebben we een 26-tons hydraulische kraan ter beschikking. Bij heiwerk van palen en damwanden van een lengte groter dan 10 meter maken wij gebruik van één van onze kraanschepen. Wij zijn u graag van dienst met advies en realisatie van houten, stalen of kunststof damwanden en beschoeiing.

Energie damwanden

Ook kunt u door ons stalen energie damwanden laten plaatsen. Een energie damwand is een stalen damwandconstructie gecombineerd met een CO-2 neutraal energiesysteem dat nabijgelegen bebouwing kan voorzien van verwarming en koeling. We kunnen dit systeem bij het plaatsen van een stalen damwand zonder extra werkzaamheden installeren. De leidingen kunnen meteen met de damwanden op diepte gebracht, waarna aanwezige energie uit het water verzameld kan worden. Onlangs hebben wij in de Compagnieshaven in Enkhuizen in samenwerking met Gooimeer de eerste energie damwanden geplaatst, waarmee voor de haven een flinke verduurzaming is gerealiseerd. Bekijk voor meer informatie over de energie damwanden ons informatieblad.

Projecten met damwanden  Terug naar wat kunnen wij